Skip to main content

Aan de keukentafel bij Gwenda in Voorburg

Bewonersbegeleider Sabine ondersteunt de bewoners bij project VaFa

Gwenda woont met haar zoontje Vince (4) in Voorburg. Afgelopen jaar is er veel werk verricht in en rondom haar woning aan de Van Faukenbergestraat. Ladies@work collega Sabine begeleidt er de bewoners in het verduurzamingstraject en bezocht Gwenda nadat alle werkzaamheden zijn afgerond. Wij zijn benieuwd, hoe is haar dat bevallen? 

ROZA vastgoedonderhoud en WoonInvest werken aan de verbetering van 59 woningen aan de Van Faukenbergestraat en -plein, de Van Barbansonstraat en Van Beijerenstraat. De woningen zijn voor het laatst gerenoveerd in 1986, dus dit was inmiddels weer hard nodig. 

Werkzaamheden bij Project VaFa 
Dubbel glas, een nieuwe badkamer, een gerenoveerd toilet, een nieuwe keuken en een goed geïsoleerd dak. In de woning van Gwenda is er veel werk verricht. Gwenda: ‘Ik woon hier sinds eind mei 2023 en werd toen al direct per brief op de hoogte gebracht van de aanstaande renovatiewerkzaamheden. Best spannend, zeker als je niet precies weet wat je allemaal te wachten staat. Maar gelukkig was bewonersbegeleider Sabine er om mij goed te informeren over het hele proces.’ 

Fijne verbeteringen 
Sabine bezocht alle bewoners van het project al in een vroeg stadium. Met informatie over wat er allemaal zou gaan gebeuren en hoe de bewoners zich daarop konden voorbereiden. ‘Sabine kwam met Cees, uitvoerder bij ROZA Vastgoedonderhoud, bij ons langs en we liepen samen de woning door. Ze vertelden me wat er allemaal zou gebeuren in mijn woning, wanneer de werkzaamheden zouden plaatsvinden en welk ongemak ik daarbij kon verwachten. Er moest enorm veel gebeuren, dus dat was best spannend. Inmiddels zijn alle werkzaamheden afgerond en ben ik heel blij met het resultaat. Mijn slaapkamer had bijvoorbeeld een lelijke zwarte muur, deze hebben de vakmensen voor mij nog even extra stralend wit gemaakt. Alles is weer fris en nieuw, met een goed werkend ventilatiesysteem. Wat ook prettig is, want nu gaat het brandalarm niet meer af als er gedoucht wordt’, vertelt Gwenda lachend.  

Tijdelijke logeerwoning 
Gwenda kon tijdens de werkzaamheden in een logeerwoning terecht. ‘Gelukkig was deze maar twee portieken verderop,’ vertelt ze. ‘Wel zo prettig voor mij en mijn zoontje. Dit was namelijk precies in de drukke periode van Sinterklaas en Oud en Nieuw, dus dat werd een extra bijzondere tijd. Na de mini verhuizing en toch best nog wel wat gedoe konden we na twee weken weer terug in onze eigen woning. Ondanks dat het wel wat omslachtig was, ben ik blij dat dit mogelijk was en wij zo min mogelijk hinder ondervonden van de werkzaamheden.’ 

Persoonlijke aandacht 
Tijdens die intensieve periode was Sabine regelmatig bij Gwenda en de andere bewoners in beeld. ‘We hielden nauw contact en Sabine kwam regelmatig langs of belde mij op voor een update. Whatsappen was ook handig als ik snel iets wilde weten of zij mij over iets wilde informeren. Bijvoorbeeld over het feit dat het project iets uitliep. Deze persoonlijke betrokkenheid vind ik heel prettig. Ook voor mijn zoontje Vince was er veel aandacht. Hij beleefde de verbouwingsperiode als een groot avontuur en werd na afloop van de werkzaamheden beloond met wat lekkers. En Vince, hij was vooral erg blij dat Sabine het tijdelijke logeeradres goed had doorgegeven aan Sinterklaas!’ 


Ladies@work begeleidt bewoners door een verandering in, aan of rondom de woning zodat de opdrachtgever het gewenste traject soepel en succesvol kan uitvoeren. Wij verbinden en zorgen voor draagvlak door vanaf het begin alle partijen te betrekken. Met heldere plannen en optimale begeleiding door een heel team van daadkrachtige ladies: bevlogen vakvrouwen die hun mannetje staan. Communicatief, empathisch en kundig. Ervaren hoe dat is? Neem contact op met Marjet@ladiesatwork.nl of Caroline@ladiesatwork.nl. 

bewoners, communicatie, fundering, herstelwerkzaamheden, participatie, woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *