Skip to main content

Diensten & Tools

Energiecoaching

Energiecoach@home helpt bij de energietransitie achter de voordeur. Met tips, adviezen, uitleg en handige tools.

Energiecoach na verduurzaming of renovatie

Onze energiecoaches helpen bewoners met ander woongedrag hun vernieuwde of verbeterde woning zo optimaal mogelijk te gebruiken. De energiecoaches leggen uit hoe nieuwe technieken in huis gebruikt moeten worden, geven tips over bijvoorbeeld slim ventileren en hoe om te gaan met grote energieslurpers in huis. Via een handige checklist en bespaarmodel zien bewoners wat ze anders kunnen doen in hun eigen woning. Zo raken mensen vertrouwd met alle veranderingen en mogelijkheden in de woning en zijn ze in staat de energiebesparing die de verduurzaming mogelijk maakt, ook echt te realiseren.

Energiecoach bij nieuwbouw en Nul op de Meter

Ook in nieuwe huizen kunnen de bewoners moeite hebben met het gebruik van de nieuwe technieken en voorzieningen. De energiecoaches geven dan uitleg over alle energetische apparaten en snufjes; van warmtepompen tot en met monitoring apps die het verbruik inzichtelijk maken. Ook adviseren ze hoe ze bijvoorbeeld energieslim kunnen ventileren en verwarmen. De energiecoaches worden begeleid door een EP-adviseur zodat kwaliteit, vakmanschap en toegankelijkheid altijd gewaarborgd is. Ook bij deze service hebben we verschillende tools beschikbaar en kan alles in de gewenste huisstijl geproduceerd worden.

Het Energie Café

Hoe lang moet je douchen om niet teveel water te verspillen of je ketel onnodig op te stoken? Wat zijn de energieslurpers in huis en hoe pak je deze aan? En hoe ga je om met de nieuwe energiebesparende mogelijkheden na verduurzaming? In het Energie Café van ladies@work vertellen wij de bewoners er alles over. Energiecoach@home maakt bewoners bewust(er) van hun eigen energiegedrag. Met tips & tricks over hoe je al met kleine maatregelen op de energierekening kunt besparen. Geen modelwoning beschikbaar? Geen probleem. Voor buiten- of mobiele activiteiten biedt ladies@work het concept ‘Energie Café on Tour’, waarbij we met de Bespaarbus de buurt in gaan. Uiteraard met dezelfde doeltreffende aanpak. 

E-bespaaracties; voor bewoners en buren

Op verzoek van woningcorporaties zijn de energiecoaches ook projectmatig beschikbaar voor energie bespaaracties. Bijvoorbeeld tijdens het voorjaar en najaar. Via huisbezoeken geven ze uitleg en tips aan bewoners hoe ze met kleine maatregelen en het aanleren van nieuwe gewoontes al energie kunnen besparen en het wooncomfort verhogen. Zoals hoe koel je effectief en energieslim in het voorjaar of hoe verwarm je energiebewust in het najaar. Ook zijn ‘Buren-voor-Buren’-acties mogelijk, waarbij actieve huurders betrokken worden in het project en samen met de energiecoaches andere huurders van de corporatie verder op weg helpen. Energiecoach@home faciliteert en organiseert deze energiebesparingsacties.

Draagvlak creëren

Is er draagvlak nodig voor een verduurzamingsproject? De onafhankelijke energiecoaches zijn dan inzetbaar voor een extra boost. Zij kunnen bijvoorbeeld worden ingezet tijdens Open Dagen in een modelwoning, waar de talenten de bewoners meer vertellen over de voordelen van energetische maatregelen. Zoals isoleren en ventileren of hoe slim gebruik te maken van de opwek met zonnepanelen. Ook deze activiteiten faciliteert energietalent@home en ondersteunt ze met handige tools en communicatiemiddelen.

Energie Events

Van Open Dagen en Opleverfeestjes tot Kick-offs en Draagvlakbijeenkomsten. Wij hebben ervaring met tal van Energie Events die ingezet worden om bewoners te informeren, enthousiasmeren en te betrekken bij verduurzamingsprojecten. Met veel ideeën en altijd een uitwerking op maat geven wij elk event een zinvolle, inhoudelijke invulling met een duidelijk signatuur van de opdrachtgever.

Tools voor energiebesparing

Met handige tools bezoeken onze energietalenten de bewoners. Afhankelijk van het project en de vraag ontwikkelen wij daarvoor checklists, energieboxen, besparingsboekjes en nog veel meer. Veel tools zijn direct al beschikbaar. Op verzoek ontwikkelen wij ook tools op maat en in de huisstijl van de opdrachtgever. White labels dus, omdat dat tevreden bewoners oplevert.

Evaluatie en informatie

De energietalenten werken net als de ladies met onze thuis@work app. Vragen, opmerkingen en feedback die ze van de bewoners bij de huisbezoeken krijgen, worden hierin verwerkt. Zo krijgt elke opdrachtgever veel inzicht in wat er leeft, waar behoefte aan is en waar nog vragen over zijn.

Meer weten?

Energietalent@home is thuis in energie besparen. Wil je ook de effectieve inzet van onze energietalenten benutten bij jouw project? Neem dan contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden.