Skip to main content

HET ENERGIE CAFÉ

Ladies@work introduceert het Energie Café

Voor meer bewustwording en tips over duurzaam omgaan met energie

Hoe lang moet je douchen om niet teveel water te verspillen of je ketel onnodig op te stoken? Wat zijn de energieslurpers in huis en hoe pak je deze aan? En hoe ga je om met de nieuwe energiebesparende mogelijkheden na verduurzaming? In het Energie Café van ladies@work vertellen wij de bewoners er alles over.

In het Energie Café maakt ladies@work bewoners bewust(er) van hun eigen energiegedrag. Met tips & tricks over hoe je al met kleine maatregelen op de energierekening kunt besparen.

Projectcoördinator Karin Cramer was erbij toen het Energie Café in een modelwoning werd geopend. “Geweldig dat we deze ruimte mogen inzetten om de bewoners te informeren en inspireren op het gebied van energiebesparing. We zijn tenslotte allemaal verantwoordelijk voor de grote energieopgave, dus waar wij kunnen bijdragen doen we dat natuurlijk graag.”

Informeren en inspireren

Het Energie Café is een concept dat in allerlei modelwoningen ingezet kan worden. Karin: “Ideaal bij projecten waar draagvlak nodig is voor de energiebesparende maatregelen. We richten de modelwoning in als ‘Energie Café’. Hier organiseren wij laagdrempelige en informatieve sessies. Bewoners kunnen er hun vragen stellen aan de specialisten van het projectteam en aan de energiecoaches van ladies@work. Er staan monsters opgesteld en wij geven voorlichting over hoe je thuis zelf ook energie kunt besparen. We informeren én inspireren bewoners met als doel draagvlak te realiseren vanuit een positieve mindset. Heel belangrijk.”

In gesprek met de bewoner

Bespaartips op tekstballonnen en een thermostaat aan de wand, je vindt ze in het Energie Café. “In de modelwoning vragen wij met kaartjes niet alleen aandacht voor de energiebesparende maatregelen die zijn uitgevoerd. We geven in opvallende tekstballonnen ook tips mee welk ‘energiegedrag’ hoort bij de desbetreffende verbetering. Bijvoorbeeld wanneer in de badkamer een waterbesparende douchekop is aangebracht. Of hoe goed je ventilatieroosters kunt gebruiken, want: isoleren = ventileren! Spelenderwijs en men kan zelfs kleine prijzen winnen door een gokje te wagen aan het rad van fortuin of het gooien van een dart. Ook een korte Bespaartest van Milieu Centraal is beschikbaar.”

Energiecoach@home

De energiecoaches van ladies@work zijn speciaal geselecteerd op hun kennis en drive rondom verduurzaming van de woningmarkt. Karin: “De jongere generatie heeft de toekomst binnen de energietransitie. Daarom werken wij met een team van jonge energiecoaches: het Bespaarteam. Dit team is intern opgeleid en wordt begeleid door de ervaren projectleiders van ladies@work. Met hun kennis, frisheid en creativiteit zoeken zij in het Energie Café de verbinding met bewoners. Want dat staat altijd centraal bij bewonersparticipatie.”

Bij elk project hoort natuurlijk ook effectieve bewonerscommunicatie. Daarom besteedt ladies@work veel aandacht aan handige tools die de energiecoaches inzetten om bewoners verder te helpen met thuis energie besparen. Meer informatie over het Energie Café vindt u in de flyer.

Interesse? Neem contact op met Caroline via caroline@ladiesatwork.nl en wij vertellen alles over de mogelijkheden voor uw project. Geen modelwoning beschikbaar? Geen probleem. Voor buiten- of mobiele activiteiten biedt ladies@work het ‘Energie Café on Tour’, waarbij we met de Bespaarbus de buurt in gaan. Uiteraard met dezelfde doeltreffende aanpak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *