Skip to main content

ENERGIE

In deze tijd waarin we constant moeten schakelen, zowel zakelijk als privé, vanwege allerlei maatregelen probeer ik toch altijd de focus te houden op de goede en mooie dingen die er zijn. Nu we in de eerste week van het nieuwe jaar zitten kijk ik graag even terug naar alle positieve dingen in 2021, hoe klein soms ook.  

Waar ik in 2021 energie van kreeg: 

Een mooie nieuwe website is tot stand gekomen 

We hebben met Squarewise sessies gehad over onze propositie en huisstijl. Gesproken met onze raad van advies en geluisterd naar onze klanten. We hebben er hard aan gewerkt en we zijn er  trots op dat de nieuwe website van ladies@work online ging. 

Ervaringen van onze ladies 

Een lady die spontaan belt en vertelt dat zij een mooie fles champagne kreeg van een bewoner ‘omdat ze altijd zo goed luistert en begrijp dat hoe zwaar de verbouwing voor haar is.’ 

Nieuwe ontwikkelingen 

Een leuke collega waarmee we mooie dingen aan het ontwikkelen zijn om ons vak verder te helpen. 

Onze ladies 

Veel nieuwe ladies die zich aanmelden en die vol enthousiasme bij ladies@work aan de slag willen. 

De ladies begeleiden en wegwijs maken en ze helpen aan een leuke opdracht. De ladies die voor ons werken uitnodigen voor een Summer lunch, even bijpraten met elkaar op een tijdstip dat het voor haar goed uitkomt. 

Een nieuwe woonplek voor Koen 

Na meer dan 10 jaar overleg met de Gemeente en Lekstede Wonen en te maken hebben gehad met allerlei regelgeving en bezwaren vanuit politiek en omwonenden is dan in 2021 gestart met de  bouw van een prachtige woonplek van mijn zoon Koen en 15 andere bewoners. De droom van mij en andere ouders die nu uitkomt. We zetten er met elkaar de schouders onder om van hun huis een thuis te maken. Er is al veel gebeurd maar we zijn er nog niet. Om de gemeenschappelijke ruimtes goed te kunnen inrichten is nog veel (financiële) steun nodig. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen na nu al zoveel spontane steun vanuit onze omgeving. 

Snel schakelen 

Als het iedere keer weer lukt om bij nieuwe maatregelen snel te schakelen en samen met een team hierop in te spelen.   

Verrassing voor relaties 

We werken met teams op de verschillende projecten en vonden het dit jaar eens een goed moment om alle teamleden te verrassen met een leuk geschenk. We vonden een stoer geschenk van een bedrijf waar wij ons mee verwant voelen. Beide werken we met een sterk merk, volgen ons gevoel, hebben mega veel plannen en voelen ons thuis in een mannenwereld. 

Uit de enorm leuke reacties die we krijgen denken we dat het geschenk zeer geslaagd is. 

Het ladies@work kerstboompje 

Het is inmiddels een gezellige traditie geworden. Het ladies@work kerstboompje. Om in de periode voor de feestdagen wat kerst gezelligheid in de bouwketen of projectwoningen te krijgen, brengen we de ladies@work kerstboompjes naar onze projecten. De houten boompjes worden gemaakt door dagbesteding studio10 in Nieuwegein. De dagbesteders van Studio10 zijn trots en blij dat we ieder jaar deze boompjes bij ze kopen ze maken ze met veel liefde van afval steigerhout. 

Schakelen op een project 

Een project wat niet helemaal goed loopt omdat niet de juiste persoon op de juiste plek blijkt te zitten, je kan zeggen daar krijg je geen energie van maar als we het dan in goed overleg met de opdrachtgever oplossen en daarna alles naar volle tevredenheid loopt geeft dit veel positieve energie. 

Onze Raad van Advies 

Soms kom je mensen tegen waarvan je onder de indruk bent. Van iemands kennis vermengd met hartelijkheid, doortastendheid en humor. Wij zijn dan ook heel blij dat Antje de Groot – Schuttert heeft toegestemd om toe te treden tot de Raad van Advies van ladies@work.  

Mooie plannen die goed uitwerken 

Samenwerken met deskundige teams. Een mooi plan van aanpak uitwerken met het resultaat dat het draagvlak is behaald door een goed aanbod te hebben gemaakt voor de bewoners. Het plan ook op de juiste manier verder uitwerken zodat we de bewoners zoveel mogelijk ontlasten en ontzorgen en bijstaan in een voor hun stressvolle periode. 

Een energieke jaarafsluiting met onze ladies 

Het begon met de brainstorm over de invulling van een bijeenkomst met en voor onze ladies. 

De eerste live bijeenkomst sinds bijna 2 jaar dus naast een goede inhoud wilden we er ook wel een feestelijk tintje aan geven. 

Een leerzame workshop, elkaar weer live ontmoeten en inspireren, daar kregen we meteen al energie van. Energie loopt ook als een rode draad door ons dagelijkse werk. En dan vooral het besparen van energie door te verduurzamen. Het onderwerp voor de workshop was daarom al snel geboren ‘Energie’. Met een team hebben we een interessante workshop gemaakt met van tevoren een huiswerk opdracht. Uiteindelijke doel was om op een laagdrempelige manier uit te leggen waar je grote besparingen kan maken en wat het woongedrag in je huis kan betekenen voor je energie rekening. Voor bewoners brengen we op deze manier de menselijk maat in.  

Hoewel de live bijeenkomst uiteindelijk toch een online bijeenkomst werd vond iedereen het megaleuk en kregen we er samen veel energie van. De kennis die we met elkaar hebben opgedaan en waar we een mooi nieuwe dienst van gaan maken geeft weer veel energie voor 2022! 

Een positieve manier terug te kijken op het jaar 2021! Ik wens iedereen een gezond 2022 toe en geniet vooral van de kleine dingen die het leven bijzonder maken. 

Marjet Westervoorde
DGA ladies@work BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *