Skip to main content

ladies@work begeleidt Energiecoach in Den Dungen

Energiecoaching bij Woonmeij in Den Dungen 

Woningcorporatie Woonmeij is actief met het nul-op-de-meter maken van woningen. In 2022 en 2023 waren dat er onder andere 17 in Den Dungen. Een bijzonder pilotproject waarbij ladies@work de begeleiding van de bewoners oppakte. Onder andere met de inzet van een coach-de-coach traject voor het beste resultaat als het gaat om energiezuinig wonen.  

Claudy Rikken, sociaal projectleider Vastgoedbeheer, benadrukt het belang van bewonersparticipatie en de inzet van ladies@work bij de pilot: ‘De bewonersconsulent snapt de impact van een dergelijk project op de huurders die tijdens de verbouwingen in hun woning blijven wonen. Dankzij de inzet van ladies@work bleven hun belangen tijdens de hele uitvoering centraal staan.’  

“Je merkt het verschil. De woning voelt ’s ochtend veel frisser aan, de warmte blijft veel beter in de woning en we hebben veel profijt van de zonnepanelen. “We zijn er harstikke blij mee!” – bewoner 

Aanpassen woongedrag

Woonmeij vindt het belangrijk dat huurders na de werkzaamheden ook snappen wat er is veranderd aan de woning, zodat zij hun woongedrag kunnen aanpassen. Claudy: ‘Pas dan behalen de werkzaamheden het gewenste resultaat: nagenoeg geen energiekosten voor onze huurders. Om die reden vroegen we ladies@work onze bewoners hierbij te begeleiden. En daarnaast Woonmeij te ondersteunen met de juiste informatie en tools om de begeleiding in de toekomst zelf te doen.’  

Coach-de-energiecoach!

Claudy doelt hier op de inzet van Energiecoach Caroline, die een “coach-de-energiecoach traject” voerde met de Energiecoach van Woonmeij. Caroline vertelt: ‘Woonmeij had behoefte aan een coaching traject voor hun eigen Energiecoach. Dat konden wij goed leveren. Het was een bewuste keus om de eigen lokale Energiecoach in te zetten. Met echte Brabantse bewoners was het namelijk uitstekend communiceren in Brabants dialect. Met mijn Utrechtse afkomst was dat toch heel anders geweest. Mooi om zo de Energiecoach van de corporatie te kunnen bedienen met mijn inzet. En dat ik daarbij volop de flexibiliteit kreeg was heel fijn. We konden echt maatwerk aanbieden.’ 

Ook benieuwd wat de Energiecoaches en bewonersconsulenten van ladies@work voor jouw bewoners kunnen betekenen? Neem contact op met Caroline of Marjet. 

bewoners, communicatie, fundering, herstelwerkzaamheden, participatie, woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *