Skip to main content

Plejadenlaan Bergen op Zoom, een blik op de werkvloer!

Op bezoek bij Bewonersbegeleider Helma

Het werk van een bewonersbegeleider is geen dag hetzelfde. Helma van Hoorn is vanuit ladies@work aan de slag bij de Plejadenlaan in Bergen op Zoom. Zij ondersteunt ERA Contour, die de renovatie en verduurzaming van de woongebouwen en appartementen uitvoert. De voornamelijk oudere bewoners moeten daarbij goed worden begeleid. 

De twee woongebouwen en 240 appartementen aan de Plejadenlaan worden vernieuwd en energiezuinig gemaakt. Tochtproblemen worden verholpen en de luchtkwaliteit in de woningen wordt beter. De woongebouwen krijgen een nieuwe, frisse en eigentijdse uitstraling. De werkzaamheden worden uitgevoerd door ERA Contour. ERA Contour bouwt, ontwikkelt en renoveert woningen. Zij kijken verder dan het bouwen van mooie, duurzame woningen van goede kwaliteit alleen. Sterke buurten en gelukkige bewoners. Daar doen ze het voor, al jaren!

Helma: ‘De renovatie is in bewoonde staat en geënt op isoleren en ventileren van de woningen. Er wordt een WTW (warmte terug win) systeem aangebracht en er komen nieuwe puien met HR++ glas. Ook CO2 meters in de woon- en slaapkamers om de luchtkwaliteit optimaal te houden zullen niet ontbreken. De woning wordt tevens gasloos. Er wordt een inductie kookplaat en pannenset aangeboden of er kan gekozen worden voor een financiële vergoeding. Al met al hoognodige aanpassingen die het wooncomfort zullen verhogen, maar uiteraard wel de nodige onrust met zich meebrengen voor de bewoners.’

Speciale aandacht voor seniore bewoners 

Omdat de gemiddelde leeftijd tussen de 70 en 90+ is, wordt er veel maatwerk aangeboden. Helma: ‘Iedereen heeft een bepaalde manier van ontzorgen nodig. Mijn kracht zit daarbij in het samenbrengen van het netwerk rond de bewoner. Ik vind het belangrijk dat de bewoners in hun kracht blijven staan, met of zonder hulp van derde. Een dergelijke renovatie begeleiden lukt me natuurlijk niet alleen, maar wel als team. Een gesmeerde motor waarin iedereen even belangrijk is en op z’n eigen manier, met de juiste kennis en kunde, een bijdrage levert. En dat gaat hier tot nu toe uitstekend!’ 

Ladies@work begeleidt bewoners door een verandering in, aan of rondom de woning zodat de opdrachtgever het gewenste traject soepel en succesvol kan uitvoeren. Wij verbinden en zorgen voor draagvlak door vanaf het begin alle partijen te betrekken. Met heldere plannen en optimale begeleiding door een heel team van daadkrachtige ladies: bevlogen vakvrouwen die hun mannetje staan. Communicatief, empathisch en kundig. Ervaren hoe dat is? Neem contact op met Caroline@ladiesatwork.nl of Marjet@ladiesatwork.nl.

bewoners, communicatie, fundering, herstelwerkzaamheden, participatie, woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *