Skip to main content

Giesbers Rotterdam Bouw over de kracht samenwerken

Ladies@work en haar opdrachtgevers

Bij ladies@work zijn we graag met elkaar in gesprek: met bewoners, met onze opdrachtgevers en alle partijen waarmee we samenwerken in het bouwproces. We zoeken actief de verbinding met elkaar. Wat zeggen onze opdrachtgevers daarvan? We vroegen het Ewout van Oordt, adjunct-directeur, Giesbers Rotterdam Bouw. 

‘Wij vinden dat bewonersbegeleiding serieus moet worden genomen. Reden om al bij de opstart van de werkzaamheden aan de vier ERA flats in Rotterdam het contact met ladies@work te zoeken. Zowel vanuit Giesbers als Woonstad vinden wij namelijk dat bewoners serieus aandacht verdienen. En deze aandacht kunnen de bewonersconsulentes van ladies@work uitstekend geven.’ 

Vindingrijk en creatief 

Giesbers werkte de afgelopen jaren al bij meer dan zes projecten met ladies@work samen. Bijvoorbeeld bij project Medemblik. Ewout: ‘Een van mijn eerste projecten met ladies@work was die met Vestia in Den Haag, aan de Medemblikstraat. In dit project zaten allerlei aanpassingen: BKT’s, warmtenet en ga maar door. Vrij snel brak Corona uit, terwijl wij net zouden starten. Dat vroeg om een alternatieve aanpak. Nadat we de protocollen hiervoor geschreven hadden, bedachten we een veilige werkwijze en konden we alsnog van start. Lady Patricia was hierbij zeer inventief. Bij het begeleiden bij de keuze van tegels en keukenbladen bedacht zij om met zo’n roomservice karretje – de ‘mobiele’ keuzekar – over de galerij te gaan. Zo konden de bewoners via het keukenraam veilig hun keuze maken. En kon het project zonder vertraging door.’ 

Oog voor mens en project 

‘Momenteel zijn we hard bezig in Rotterdam, Hoge Kampen. Een pittig project met 360 woningen. Twee ladies zijn actief op dit project om de bewonersparticipatie in goede banen te leiden. Niet voor niets, de menselijke maat voegt veel toe bij onze projecten. Soms zegt een lady: dit kunnen we deze bewoner echt niet aandoen. Of juist andersom: deze bewoner kan wel een stapje harder zetten. Hoe dan ook, het gaat erom dat we het proces met de bewoners zo goed mogelijk uitvoeren. Met oog voor het project, maar ook voor de mens. Ladies@work helpt ons daar uitstekend bij.’ 

Uitdagende factoren 

Loopt alles dan altijd vlekkeloos? ‘Nee, we maken ook tegenslagen in projecten mee. We zien bijvoorbeeld steeds vaker dat er sociale problematiek naar voren komt: armoede, verslaving en ga zo maar door. De uitdaging is om als bouwbedrijf toch zoveel mogelijk in de woningen aan de slag te gaan, waarbij je de belangen van de bewoners in acht neemt en als team samen problemen oplost. Als dat lukt – en gelukkig lukt dit meestal – dan bereik je toch je doel. Ondanks de omstandigheden. Dat lukt omdat we als team – uitvoerder, projectleider en lady – op elkaar zijn ingespeeld en samen sterk staan.’ 

Sterk team 

Ook bij nieuwbouw zijn er uitdagingen. Ewout: ‘We hebben verschillende projecten op stapel staan, maar vanwege de verhoogde prijzen en lage verkoopaantallen zijn projecten vertraagd of uitgesteld. Dit maakt onze bedrijfsvoering wat lastiger. Een andere ontwikkeling binnen Giesbers is dat wij met ons moederbedrijf Trebbe steeds meer de samenwerking opzoeken. De samenwerking met ladies@work blijft daarbij ook zeker bestaan. We werken al jaren heel fijn samen. We presenteren ons ook regelmatig samen richting (nieuwe) klanten en zijn we vanaf de start één team. Betrokken, samen en ondernemend.’ 

Over Giesbers Rotterdam Bouw 

Giesbers is in 1992 opgericht en maakt sinds 2018 onderdeel uit van de Trebbe Holding. Giesbers doet zowel in renovatie, transformatie als nieuwbouw. Met als kernwaarden: samenwerken, vrijheid, loyaal en gedrevenheid. Naast een commerciële instelling is Giesbers altijd op zoek naar de menselijke maat. 

Ladies@work wil dat bij elke verbouwing of (groot) onderhoud en verduurzaming van gebouwen en woningen de bewoner centraal staat. Deze wordt daarom goed meegenomen in het proces, zonder de opdrachtgever uit het oog te verliezen. Bewonersparticipatie noemen we dat. Ervaren hoe dat is? Neem contact op met Marjet@ladiesatwork.nl of Caroline@ladiesatwork.nl.

bewoners, communicatie, fundering, herstelwerkzaamheden, participatie, woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *