Skip to main content

‘Een goede voorbereiding is het halve werk’

Het werk van Projectconsulente Sabine Minnema

Ze is sinds vorig jaar aan het werk voor ladies@work en voelt zich al helemaal thuis in bewonersparticipatie. In korte tijd ontdekte Sabine dat het werk als bewonersconsulente op en rond de bouw echt mensenwerk is. De komende periode is ze aan de slag bij project Faukenbergeplein in Voorburg. Wat staat haar daar te wachten? 

‘We zitten momenteel volop in de opstartfase van project Faukenbergeplein. Na de bouwvak gaat het werk echt beginnen. Ik heb al kennisgemaakt met de mensen bij ROZA Vastgoedonderhoud B.V., opdrachtgever en uitvoerder. Zij gaan er de 59 portiekwoningen opknappen en verduurzamen. Van gevelverbetering tot dakisolatie en het aanpakken van de beglazing. Maar ook het toepassen van mechanische ventilatie en eventueel vernieuwing van de badkamer, toiletgroep of keuken. Hierbij moeten we de wensen van de bewoners goed in acht nemen en ze zoveel mogelijk ontzorgen. Ik sta daar als bewonersconsulente tussen bewoner en opdrachtgever in.’ 

Een goede voorbereiding is het halve werk 

‘Het is mijn taak om de bewoners goed te informeren en ontzorgen. Bijvoorbeeld over wat ze kunnen verwachten en hoe ze kunnen bijdragen in de voorbereiding. Dat start met een goede inventarisatie. Ik breng alle werkzaamheden uitgebreid in kaart en verzorg de planning. Als iemand naar een tijdelijke logeerwoning moet leg ik dat vast en bespreek dit. Je moet daarbij met veel zaken rekening houden: zijn er bijvoorbeeld huisdieren of is iemand minder mobiel? Alle voorkennis is belangrijk om het project in goede banen te leiden. Hoe beter voorbereid, hoe meer vlekkeloos de werkzaamheden verlopen en hoe minder hinder de bewoners ondervinden.’ 

Belangrijk aanspreekpunt 

‘Om de bewoners goed te informeren over de verduurzamingswerkzaamheden brachten we eind 2022 al ons eerste bezoek in de wijk. Ook organiseerden we begin 2023 een Energiecafé in de modelwoning. Alle bewoners waren er welkom met hun vragen. Het liep storm. Iedereen was benieuwd wat er allemaal ging gebeuren. Het lukte ons om de verwachtingen helder te schetsen en soms ook mensen gerust te stellen. Dat geeft wel aan hoe belangrijk het is dat je er bent om de bewoners te informeren en begeleiden.’   

Samen sterk 

‘Het werk als lady was nieuw voor me. Ik startte vorig jaar bij ladies@work en liep met andere ladies mee op verschillende projecten. Bijvoorbeeld in Rotterdam of bij De Hoge Kampen waar ik lady Dascha nog steeds twee dagen in de week ondersteun. Zo ontdek ik veel over het werk van een lady. Het is mooi en afwisselend werk. Geen dag is hetzelfde en je spreekt veel mensen. Van bewoner tot uitvoerder en de mannen van de bouw. Daarbij is het erg fijn om achter de schermen op de andere ladies te kunnen rekenen. We leren van elkaars ervaring. Samen weet je meer, dus bundelen we onze krachten op afstand. Met als grootste doel om de bewoner tevreden te stellen!’ 

Over Roza Vastgoedonderhoud 

ROZA bestaat al sinds 1937, een echt familiebedrijf dat zijn oorsprong kent als klein schildersbedrijf. Inmiddels is het bedrijf ruim 80 jaar verder en uitgegroeid tot full-service vastgoedonderhoudsbedrijf met een solide reputatie in heel midden-Nederland. 

Ladies@work begeleidt bewoners door een verandering in, aan of rondom de woning zodat de opdrachtgever het gewenste traject soepel en succesvol kan uitvoeren. Wij verbinden en zorgen voor draagvlak door vanaf het begin alle partijen te betrekken. Met heldere plannen en optimale begeleiding door een heel team van daadkrachtige ladies: bevlogen vakvrouwen die hun mannetje staan. Communicatief, empathisch en kundig. Ervaren hoe dat is? Neem contact op met Caroline@ladiesatwork.nl of Marjet@ladiesatwork.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *