Skip to main content

Floor@work – Prinsessenflats

Ruim twee jaar is bewonersconsulente Floor van Hofwegen aan het werk bij de Prinsessenflats in Prinsenland. In samenwerking met Woonstad Rotterdam en Smits Vastgoedzorg is deze lady onderdeel van het bouwteam en het vaste gezicht voor de bewoners. Eind maart is het werk klaar en sluit Floor haar werkplek in de bouwkeet. Hoe ging haar dat af, zo’n complex renovatieproject?

De Prinsessenflats moesten van het gas af en worden aangesloten op stadsverwarming. Ook zijn de woningen verbeterd met onder andere HR beglazing, MV-installatie en een verbreding van de balkons. Kortom, beter wonen! Dat was de uitdaging voor Woonstad Rotterdam en Smits Vastgoedzorg begin 2020. Met 495 wooneenheden verdeeld over drie flats een behoorlijke klus die in drie jaar is gerealiseerd.

‘Het zit er bijna op! Gek, maar ook fijn. Na zo’n lange periode van verbouwen en renoveren kunnen de bewoners eindelijk volop genieten van hun verbeterde woonplek.’ – Floor.

Toen Floor werd ingevlogen lagen er al flink wat uitdagingen. ‘Corona was in de eerste periode aan de hand. Materialen waren niet altijd leverbaar en er moesten soms andere keuzes worden gemaakt door de aannemer. Ook lagen de werkzaamheden stil in de koude periodes. Er werd in- en rondom de woningen gefaseerd gewerkt aan de hand van een pittige planning. Per verdieping, van links naar rechts of in strangen van beneden naar boven.’

Menselijk en betrokken

‘Voor mij was een project van deze grote omvang nieuw. Toch voelde ik me snel op mijn plek. De bewoners hadden veel begrip voor de omstandigheden en wisten mij goed te vinden met hun vragen of zorgen. Het werk werd strak georganiseerd en de communicatie was heel gericht. Met dank aan het goede planningsysteem van Smits Vastgoedzorg konden we selectief communiceren en iedereen uitstekend op de hoogte houden. Ik bezocht de bewoners aan huis, we stuurden brieven en deelden mededelingen en updates via schermen in de centrale hal van de flats. Toch was niet altijd iedereen even goed op de hoogte. Zo was er eens een dame die tijdens het afsluiten van het water haar haren was gaan verven. Tsja, op zo’n moment moet je snel een oplossing vinden en flexibel zijn. Gelukkig kon zij terecht in een beschikbare rustwoning en haar haren uitspoelen. Ook taalbarrières en mensen op hoge leeftijd kwam ik tegen. Al met al hebben we flink gelachen met elkaar, maar er waren uiteraard ook emotionele momenten. In zo’n lange periode krijg je echt een band met de mensen. Dat maakt het werk extra waardevol.’

Inmiddels zijn alle aanpassingen gerealiseerd en zijn de flats klaar voor de energie neutrale toekomst. Ook de balkons en galerijvloeren zijn verbreed. Floor: ‘Een enorme verbetering. Dat hebben de projectleider, werkvoorbereider, uitvoerders en opzichters in nauwe samenwerking uitstekend gerealiseerd. Iets om trots op te zijn! Ik sluit mijn werkplek in de bouwkeet dan ook met een goed gevoel af. Met als kers op de taart een eindfeest voor alle betrokken partijen en de bewoners. Ik kijk ernaar uit dit project ook met hen feestelijk af te sluiten!

Eind maart zijn de werkzaamheden bij de Prinsessenflats klaar en rond ook ladies@work dit bijzondere project af. Meer weten over de aanpak van ladies@work bij verbouw- en renovatieprojecten? Neem contact op met Caroline@ladiesatwork.nl.

Ladies@work werkt met een vast team van freelancers, maar er is ook de mogelijkheid om in dienst te komen. Nieuwsgierig? Lees meer over onze ladies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *