Skip to main content

Volop uitdaging op de Hilversumsestraat in Arnhem 

Voor bewonersconsulente Dorien draait alles om goede communicatie

Op de Hilversumsestraat in Arnhem wordt de komende periode veel werk verzet. Van de Klok verduurzaamt er de bestaande laagbouw en eengezinswoningen. Bewonersconsulente Dorien ondersteunt namens ladies@work in de uitvoerfase en begeleidt de bewoners. Hoe pakt zij dit aan? 

‘Eind mei 2023 ben ik gestart toen het project al volop in de uitvoerfase was. Ik sprong dus op een rijdende sneltrein en ben vier dagen in de week op de bouwplaats aanwezig.´

De bouwstroom is recent bijgestuurd, want er waren wat wijzigingen, dus ook de planning moest worden aangescherpt. Dorien: ´Ik informeer de bewoners hierover, maar ook over andere wijzigingen. Daarnaast bespreek ik de gevolgen voor hun dagelijks leven tijdens deze bewoonde renovatie. Die persoonlijke verbinding blijft belangrijk tijdens het hele project.’

Veelzijdig project

Het is de uitdaging om de bewoners op tijd en volledig te informeren. Dorien: ‘Er gebeurt van alles op de bouw. Daarbij hebben we op de Hilversumsestraat te maken met twee verschillende bouwstromen: laagbouw en eengezinswoningen. Elke bouwstroom kent ook weer twee stromen: verduurzaming en toepassen van BKT-stroom. Al met al begeleid ik zo vier ‘bouwstromen’. Daarbij hebben we te maken met koop- en huurwoningen door elkaar. Waarbij voor elke stroom een aparte aanpak nodig is. Dit maakt het werk heel diversen uitdagend.’

Alles in kaart brengen

Wat dit voor uitdagingen zijn? Dorien: ‘Soms hebben bewoners een bepaalde zorgvraag; een handicap of ziekte. We bieden voor hen een speciale huiskamerwoning, rustkamer en zijn er wijk- en zorgteams actief. Vooral de laagbouw in deze volkswijk kent veel seniorenwoningen. Hier moeten we alle bijzonderheden en omstandigheden goed in beeld brengen, en hier goed op anticiperen.’ 

Altijd verrassend

Dorien communiceert met de bewoners via dagkalenders en nieuwsbrieven. ‘Hierin staat precies beschreven wat er die dag gaat gebeuren. Soms word je daarbij verrast door een situatie, bijvoorbeeld als iemand zijn of haar spullen niet heeft opgeruimd. Dan moeten we acuut bijsturen. Team Van de Klok heeft de bewonerscommunicatie en afstemming met het team goed geregeld. Dat maakt de samenwerking extra leuk.’ Ook bij de collega’s van ladies@work kan Dorien goed terecht. ‘Via onze groepsapp delen we actualiteiten en geven we elkaar tips. Bijvoorbeeld toen een van de ladies de kringloop inschakelde tijdens een opruimdag. Dat zijn handige tips!’

Naast het project in Arnhem werkt Dorien ook een paar uur per week bij een project voor de Gemeente Oosterbeek. Hier ondersteunt zij bij het project voor de nieuwe centrumvisie. Dorien is een projectleider in hart en nieren en zo past het werk als bewonersbegeleider bij ladies@work haar uitstekend. Ook werken bij ladies@work? Check onze vacatures!

Ladies@work begeleidt bewoners door een verandering in, aan of rondom de woning zodat de opdrachtgever het gewenste traject soepel en succesvol kan uitvoeren. Wij verbinden en zorgen voor draagvlak door vanaf het begin alle partijen te betrekken. Met heldere plannen en optimale begeleiding door een heel team van daadkrachtige ladies: bevlogen vakvrouwen die hun mannetje staan. Communicatief, empathisch en kundig. Ervaren hoe dat is? Neem contact op met Caroline@ladiesatwork.nl of Marjet@ladiesatwork.nl.

bewoners, communicatie, fundering, herstelwerkzaamheden, participatie, woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *