Skip to main content

Trainingsprogramma voor Energietalenten

Training Energiecoaching

Energietalenten helpen bewoners bij hun energietransitie in huis. Met tips, adviezen, uitleg en handige tools. Zeg maar energiecoaching. Als Energietalent heb je daar de benodigde skills voor nodig. met ons trainingsprogramma, bestaande uit 4 modules, een thuisopdracht en praktijkmiddag, ben jij straks goed voorbereid.

Op deze pagina vind je de modules en opdrachten die je helpen om een écht talent te worden. In de linkjes bij elk onderdeel vind je verschillende pagina’s en downloads om goed door te nemen. Succes!

Module #1

In deze module maak je kennis met het werk van een Energietalent. Wat is jouw missie? Waarom is er Energietalent@home en wat hebben wij bewoners te bieden? Kortom, alles over onze diensten, opdrachtgevers​ en voor wie je het doet: de bewoners!

Module #2

In de tweede module ga je aan de slag met de 6 stadia van gedragsverandering. Hoe verander je het energiegedrag van mensen? Dat staat in deze module centraal. Met voorbeelden en een thuisopdracht over energierekening & -label. Meten = weten = verbeteren!

Module #3

Nadat je al flink wat theorie en kennis over te nemen energiemaatregelen hebt geleerd, is het tijd voor de gesprekstechnieken. We leggen je in deze module graag in theorie uit hoe je een huisbezoek aflegt. De mooie kant van het werk als energietalent! Toch leren we je ook graag omgaan met bezwaren en agressie. Check hiervoor de  Checklists & Handleidingen. Zo ben je zeker goed voorbereid.

Module #4

De vierde module geeft je tot slot inzicht. Je leert grote energiebesparende maatregelen herkennen en toepassen. Van isoleren, tot ventileren en van zonnepanelen en -collectoren tot andere te nemen maatregelen. Jij weet er straks alles van!

Checklists & Handleidingen

Na het doorlopen van de verschillende modules is het tijd om echt aan de slag te gaan. Met deze handige checklists en handleidingen ben jij goed voorbereid. Neem ze aandachtig door en print ze mogelijk uit om mee te nemen op huisbezoek. Handig!

Praktijkmiddag

Na het doornemen van de verschillende modules weet je je al een heleboel over het werken als energietalent. Graag nemen we je nog een mee in de praktijk, want dan ontdek je pas echt wat er leeft bij bewoners. In de modelwoning ben je van harte welkom voor een kennismaking met het vak als Energietalent. We nodigen je graag uit!

Mail ons jouw voltooide thuisopdrachten en eventuele vragen. Dan maken we een afspraak voor de praktijkmiddag die X-uur duurt.