Skip to main content

In afronding: De Tol en A. Verweystraat in Leidschendam

Bewonersbegeleider Shahida el Bouk geeft een update

In november 2023 kwam bewonersbegeleider Shahida naar project De Tol in Leidschendam. Ze nam hier het stokje over van een collega die op vakantie ging. Ook ging ze aan de slag bij de Albert Verweystraat, waar 80 bergingen zijn opgeknapt. Twee projecten bij elkaar in de buurt voor opdrachtgever Smits Vastgoedzorg. Hoe gaat haar dit af?

‘De projecten zijn in de afrondende fase en richten zich nu nog op het verduurzamen van de garageboxen en bergingen. Deze worden geïsoleerd en geschilderd. Ook in de hal beneden van het woongebouw wordt alles nog netjes gemaakt’, vertelt Shahida. ‘In de woningen is veel werk verricht. De woningen zijn van het gas af, er werden nieuwe balkondeuren geplaatst, nieuw glas, een nieuwe voordeur en er is mechanische ventilatie geïnstalleerd. Een flinke verduurzaming waar de bewoners de nodige hinder van ondervonden, maar nu is dat bijna achter de rug. Met de aanpak van de garageboxen, benedenhal en buitengevel wordt het project nog voor de bouwvak afgerond en profiteren de bewoners van het verhoogde wooncomfort.’

Klinkt heel eenvoudig, toch blijkt het een uitdaging om de bewoners bij deze projecten goed te betrekken en informeren. Shahida: ‘Veel bewoners zijn nieuwsgierig en hebben vragen over de voortgang en aanpak. Zoals bij het demonteren en terugplaatsen van de zonneschermen. Vanwege de roosters moest er een houten frame komen en dat zorgde weer voor extra werkzaamheden. Dit is de nasleep die past zij zo’n project, maar voor de bewoners wel vervelend kan zijn.’

‘Omdat ik niet vanaf de start betrokken ben geweest bij deze projecten, is het soms hectisch en uitdagend om goed in te spelen op alle bewonersvragen. Aan de andere kant merk ik dat ik als bewonersbegeleider juist in deze fase waarde kan toevoegen. Ik bied een luisterend oor en zoek naar antwoorden en oplossingen. Hierover schakel ik regelmatig met het uitvoerende team van Smits Vastgoedzorg, met o.a. Steffan als uitvoerder en Ronald als projectleider. Dat werkt snel en prettig.’

En zo is Shahida inmiddels een graag gezien gezicht in de buurt. ‘Het warme contact met de mensen vind ik altijd mooi. Bewoners zijn over het algemeen superaardig en ontvangen mij bijvoorbeeld met een kopje koffie. Heel hartelijk. Het is waardevol om de tijd voor ze te nemen, want soms zijn mensen eenzaam en hebben ze vooral behoefte aan een praatje. Dat is de sociale kant van het werk, en die maatschappelijke rol maakt het werken als bewonersbegeleider enorm waardevol. Met oog en oor voor de mensen en hun situatie.’


Ladies@work begeleidt bewoners door een verandering in, aan of rondom de woning zodat de opdrachtgever het gewenste traject soepel en succesvol kan uitvoeren. Wij verbinden en zorgen voor draagvlak door vanaf het begin alle partijen te betrekken. Met heldere plannen en optimale begeleiding door een heel team van daadkrachtige ladies: bevlogen vakvrouwen die hun mannetje staan. Communicatief, empathisch en kundig. Ervaren hoe dat is? Neem contact op met Marjet@ladiesatwork.nl of Caroline@ladiesatwork.nl. 

bewoners, communicatie, fundering, herstelwerkzaamheden, participatie, woningbouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *